Šī recepte ir klasika. Atceros kā mana mamma bērnībā to gatavoja un viņa atcerās kā viņas mamma to gatavoja. Lai kā man garšotu klasiskie biezpiena plācenīši, es nekad nebiju atradusi perfekto proporciju, lai tie sanāktu ideālā konsistencē - ne par šķidru, ne par cietu. Laika gaitā, gatavojot saviem bērniem, esmu to atkodusi un dalos. Plācenīši garšos lieliski gan vakarā, gan no rīta un pasniegti gan ar krējumu, gan ievārījumu. Tik vienkāršs ēdiens, bet variāciju tik daudz!
Sastāvdaļas:
200g pilnpiena biezpiena
3 ēdamkarotes miltu
1 ola
cukurs/sāls pēc izvēles
Biezpienu sajauc kopā ar miltiem, olu un garšvielām līdz veidojas viendabīga masa. Rokās veido plācenīšus un cep uz pannas, kamēr brūni no abām pusēm.