1 paliels kartupelis
200 g puķkāposta
purava baltā daļa
2 ēdamkarotes kvinojas
sviests, garšvielas pēc izvēles
Kartupeli nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek katliņā vārīties vai sautēties kopā ar pārējiem dārzeņiem. Ja dārzeņus vāra, tad kvinoju pievieno turpat ūdenī, ja sautē, tad kvinoju vāra atsevišķi atbilstoši instrukcijai. Vāra, līdz viss ir kļuvis mīksts. Ņem nost no uguns un saspaida ar dakšu, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sviestu, garšvielas un pasniedz siltu.
Puravs. Puravs mūsu ģimenē ir iemīļots garšaugs, jo tā garša nav tik sīva kā sīpolam, bet tajā ir tikpat daudz vērtīgu vielu. Puravs ir lielisks C vitamīna, ogļhidrātu, kālija u.c vitamīnu avots. Interesanti, ka, puravu uzglabājot, C vitamīna daudzums nevis samazinās, bet pieaug. Puravu sezona Latvijā ir augustā, bet pārējā laikā to var iegādāties lielveikalos.