Sastāvdaļas:
1 kartupelis
100 g foreles filejas
50 g zaļo zirnīšu
Dilles
Gī sviests
Kartupeli nomizo, sasmalcina. Foreli sagriež smalkākos gabaliņos un pārliecinās, ka nav palikušas asakas. Katliņā vai sautējamajā traukā liek kartupeli, zivi un zaļos zirnīšus. Sautē, līdz kartupelis mīksts un zivs gatava.
Kad gatavs, visu saspaida ar dakšu, pievieno gī sviestu un atdzesē.
Gījeb karsētais sviests, iespējams, rada jautājumus, kas tas ir un kāpēc tāds ir nepieciešams uzturā. Tad nu lūk, gīsviests jau izsenis ir uzskatīts par ļoti vērtīgu produktu. Tādziednieciskās īpašības ir aprakstītas daudzu tautu literatūrā. Gī sviests uzlabo imūnsistēmu, veicina gremošanu un palēnina novecošanās procesu. Pareizi pagatavotu to iespējams uzglabāt pat vairākus gadus. Gī sviestam ir īpatnēja, bet patīkama garša, tāpēc tas lieliski der mazajiem ēdājiem, lai atklātu jauno un plašo garšu pasauli.