10 vidēja izmēra kartupeļi
2 palieli sīpoli
Sāls un pipari
Zaļumi
Kartupeļus un sīpolus nomizo. Sagriež plānās ripiņās. Sīpolu ripiņas var griezt uz pusēm.
Lielā bļodā kartupeļus sajauc ar eļļu un garšvielām.
Apaļu cepamtrauku ietauko ar sviestu un kārto kartupeļus un sīpolus pamīšus, līdz trauks ir aizpildījies.
Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45–60 min vai kamēr kartupeļi ir mīksti un gatavi. Kad gatavi, pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz siltā veidā ar skābo krējumu vai citu mērci.
Izdzirdot vārdu “sīpols”, daudzi visdrīzāk noskurinās, jo tas nereti asociējas ar sīvu un asu garšu, nepatīkamu aromātu un asarojošām acīm. Taču sīpols ir viens no brīnumdārzeņiem, kas ir jālieto uzturā. Sīpolos ir daudz vielas, kas palīdz cīnīties ar sirds un asinsvadu slimībām, tie darbojas arīkāpretiekaisuma palīgi, kāarīsīpolos esošās vielas palīdz stimulēt svarīgas galvas smadzeņu zonas. Šajāreceptēsīpoli ir tik mākslinieciski ietērpti, ka mazie ēdāji, iespējams, pat nepamanīs to klātbūtni šajāēdienā.