1 burkāns
1 neliels saldais kartupelis
2 ēdamkarotes griķu
tējkarote rauga pārslu
sviests, garšvielas pēc izvēles
Burkānu un kartupeli nomizo, liek sautēties vai vārīties, līdz tie kļūst mīksti. Griķus izvāra atbilstoši instrukcijai. Dārzeņus un griķus sajauc kopā, pievieno sviestu, garšvielas un ar dakšu samīca viendabīgā masā. Beigās pārber pāri ar rauga pārslām.
Rauga pārslas. Rauga pārslas atklāju salīdzinoši nesen, kad kādā no svaigēšanas restorāniem man pasniedza ēdienus ar to. Sākot meklēt informāciju par tām, atskārtu, ka tas ir tiešām nenovērtēts pārtikas produkts, kas der arī bērna ēdienos un ir patiešām vērtīgs. Rauga pārslas bieži izmanto veģetārajos siltajos ēdienos, jo tās dod patīkamu siera garšu. Rauga pārslu sastāvā lielā daudzumā ir uzturvielas, kuras ir sarežģīti iegūt no citiem pārtikas produktiem. Rauga pārslas ir lielisks B grupas vitamīnu avots. Tās satur arī selēnu, cinku, kā arī ir bagātīgs olbaltumvielu avots.