Zaļie salāti ar kraukšķīgu vistas fileju

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Marinādei:
20 g olīveļļa
3 g garšviela “Chilli explosion”
5 g ķiploki
3 g sāls
Panēšanai:
10 g kviešu milti
15 g rīvmaize
15 g rīvēts cietais siers
1 gab. olas WELL DONE
Salātiem:
100 g salātu maisījums
150 g ķiršu tomāti WELL DONE
50 g redīsi
Salātu mērcei:
30 g olīveļļa
15 g medus
1–2 ēdamkarotes citronu sula
20 g franču sinepes
10 g graudu sinepes
250 g vistas filejas
45 g Graudu maisījums “Gudrie graudi Nr. 2”
30 g olīveļļa cepšanai

Zaļie salāti ar kraukšķīgu vistas fileju

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ieteikums vistas fileju iemarinēt pāris stundu vai iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas, lai garšvielas var savilkties gaļā.
1
Vistas filejas iemarinē. Nosusina tās no liekā mitruma, liek uz dēlīša un mazliet iegriež biezākajā daļā, no iekšpuses paverot gaļu vaļā, lai garšvielas tiktu visur.
2
Filejas liek bļodā, pievieno saspiestus ķiplokus, olīveļļu, sāli un čili garšvielu. Visu kārtīgi ierīvē gaļā un noliek malā vai ledusskapī uz nakti.
3
Gudros graudus pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5
Uz darba galda izklāj cepamo papīru apmēram 40 x 40 cm lielā laukumā. Vienā kaudzītē uzber miltus, rīvmaizi samaisa kopā ar rīvētu sieru, dziļajā šķīvī sakuļ olu ar šķipsnu sāls un pipariem.
6
Sakarsē pannā eļļu. Vistas filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un rīvmaizē. Liek cepties uz pannas. Cep no abām pusēm zeltaini, kraukšķīgi brūnas. Vistas filejas pārvieto uz cepamo pannu, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek krāsnī uz 10–15 minūtēm.
7
Tikmēr šķīvī liek salātus, redīsus sagriež ripiņās, ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm. Pievieno gurdos graudus.
8
Mazākā bļodiņā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo to un, ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu, sinepes un eļļu.
9
Kad vistas filejas izcepušās, tās sagriež šķēlītēs. Kārto pa virsu salātiem. Pārlej ar salātu mērci.