Ieteikums vistas fileju iemarinēt pāris stundu vai iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas, lai garšvielas var savilkties gaļā.
1.
Vistas filejas iemarinē. Nosusina tās no liekā mitruma, liek uz dēlīša un mazliet iegriež biezākajā daļā, no iekšpuses paverot gaļu vaļā, lai garšvielas tiktu visur.
2.
Filejas liek bļodā, pievieno saspiestus ķiplokus, olīveļļu, sāli un čili garšvielu. Visu kārtīgi ierīvē gaļā un noliek malā vai ledusskapī uz nakti.
3.
Gudros graudus pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma.
4.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5.
Uz darba galda izklāj cepamo papīru apmēram 40 x 40 cm lielā laukumā. Vienā kaudzītē uzber miltus, rīvmaizi samaisa kopā ar rīvētu sieru, dziļajā šķīvī sakuļ olu ar šķipsnu sāls un pipariem.
6.
Sakarsē pannā eļļu. Vistas filejas vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un rīvmaizē. Liek cepties uz pannas. Cep no abām pusēm zeltaini, kraukšķīgi brūnas. Vistas filejas pārvieto uz cepamo pannu, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek krāsnī uz 10–15 minūtēm.
7.
Tikmēr šķīvī liek salātus, redīsus sagriež ripiņās, ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm. Pievieno gurdos graudus.
8.
Mazākā bļodiņā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas. Pagaršo to un, ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu, sinepes un eļļu.
9.
Kad vistas filejas izcepušās, tās sagriež šķēlītēs. Kārto pa virsu salātiem. Pārlej ar salātu mērci.