Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē
Pagatavošana
1
Vistas fileju liek traukā, pievieno Tom Kha garšvielu un samaisa. Pēc tam pievieno nedaudz augu eļļu, sulu no ½ laima, 1 tējkaroti rīsu etiķi, tīģergarneles un atstāj marinēties.
2
Gatavo mērci – katliņā grauzdē aptuveni 2 ēdamkarotes sezama sēklas līdz tās ir zeltaini brūnas.
3
Blenderī lej sojas pienu, pievieno 1 ēdamkaroti rīsu etiķi, sojas mērci, augu eļļu, kokosriekstu pienu, grauzdētās sezama sēklas, brūno cukuru, papildu pievieno klāt izkausētu un karamelizētu sviestu un sablenderē līdz veidojas viendabīga masa.
4
Kad mērce gatava, uz pannas no abām pusēm apcep vistas fileju, un tad pievieno garneles, dārzeņu mix un sautē 3 minūtes.
5
Apcepto vistu, garneles un dārzeņus liek palielā traukā, paralēli sasmalcina piparmētru, strēmelēs sagriež Pak Choi salātus, un pievieno tos klāt un apmaisa.
6
Dekorē salātus – gar malām pievieno Pak Choi salātu lapas un virsū pievieno svaigas koriandra lapiņas.
7
Pasniedz salātus ar mērci.