Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas salātiem
300 g Vistas mazās filejas
200 g Vārītas tīģergarneles
2 gb Salāti Pak Choi
½ laims
1 Paciņa Tom Kha garšvielas
1 Iepakojums saldētu dārzeņu mix
rīsu etiķis
Sastāvdaļas mērcei
100 ml Sojas piens
50 ml sojas mērce
75 g sviests
100 ml kokosriekstu piens
1 ēdamkarote brūnais cukurs
100 ml Augu eļļa
*2 ēdamkarotes grauzdētas sezama sēklas

Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Vistas fileju liek traukā, pievieno Tom Kha garšvielu un samaisa. Pēc tam pievieno nedaudz augu eļļu,  sulu no ½ laima, 1 tējkaroti rīsu etiķi, tīģergarneles un atstāj marinēties.
2
Gatavo mērci – katliņā grauzdē aptuveni 2 ēdamkarotes sezama sēklas līdz tās ir zeltaini brūnas.
3
Blenderī lej sojas pienu, pievieno 1 ēdamkaroti rīsu etiķi, sojas mērci, augu eļļu, kokosriekstu pienu, grauzdētās sezama sēklas, brūno cukuru, papildu pievieno klāt izkausētu un karamelizētu sviestu un sablenderē līdz veidojas viendabīga masa.
4
Kad mērce gatava, uz pannas no abām pusēm apcep vistas fileju, un tad pievieno garneles, dārzeņu mix un sautē 3 minūtes.
5
Apcepto vistu, garneles un dārzeņus liek palielā traukā, paralēli sasmalcina piparmētru, strēmelēs sagriež Pak Choi salātus, un pievieno tos klāt un apmaisa.
6
Dekorē salātus – gar malām pievieno Pak Choi salātu lapas un virsū pievieno svaigas koriandra lapiņas.
7
Pasniedz salātus ar mērci.