Vistas fileja un garneles ar dārzeņiem Āzijas gaumē

Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas salātiem
300 g Vistas mazās filejas
200 g Vārītas tīģergarneles
2 gb Salāti Pak Choi
½ laims
1 Paciņa Tom Kha garšvielas
1 Iepakojums saldētu dārzeņu mix
rīsu etiķis
Sastāvdaļas mērcei
100 ml Sojas piens
50 ml sojas mērce
75 g sviests
100 ml kokosriekstu piens
1 ēdamkarote brūnais cukurs
100 ml Augu eļļa
*2 ēdamkarotes grauzdētas sezama sēklas

Pagatavošana

1.
Vistas fileju liek traukā, pievieno Tom Kha garšvielu un samaisa. Pēc tam pievieno nedaudz augu eļļu,  sulu no ½ laima, 1 tējkaroti rīsu etiķi, tīģergarneles un atstāj marinēties.
2.
Gatavo mērci – katliņā grauzdē aptuveni 2 ēdamkarotes sezama sēklas līdz tās ir zeltaini brūnas.
3.
Blenderī lej sojas pienu, pievieno 1 ēdamkaroti rīsu etiķi, sojas mērci, augu eļļu, kokosriekstu pienu, grauzdētās sezama sēklas, brūno cukuru, papildu pievieno klāt izkausētu un karamelizētu sviestu un sablenderē līdz veidojas viendabīga masa.
4.
Kad mērce gatava, uz pannas no abām pusēm apcep vistas fileju, un tad pievieno garneles, dārzeņu mix un sautē 3 minūtes.
5.
Apcepto vistu, garneles un dārzeņus liek palielā traukā, paralēli sasmalcina piparmētru, strēmelēs sagriež Pak Choi salātus, un pievieno tos klāt un apmaisa.
6.
Dekorē salātus – gar malām pievieno Pak Choi salātu lapas un virsū pievieno svaigas koriandra lapiņas.
7.
Pasniedz salātus ar mērci.