Tofu onigirazu rīsu sendvičs

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

200 g tofu
100 g sojas mērce
2 ēdamkarotes kukurūzas ciete
3 ēdamkarotes milti
100 g sezama sēkliņas
60 g korejiešu burkāni
60 g svaigi gurķi
30 g suši ingvers
10 g spinātu lapas
300 g vārīti rīsi
100 g rīsu etiķis
1 ēdamkarote cukurs
1 tējkarote sāls
4–6 gab. jūraszāļu lapas
100 g eļļa cepšanai

Tofu onigirazu rīsu sendvičs

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Onigirazu ir japāņu izcelsmes sendvičs, kas pagatavots no rīsiem, kāda proteīna, piemēram, tofu, un dārzeņiem. To pasniedz, ietītu jūraszālēs. Iekšā šajā sendvičā var likt dārzeņus pēc savas gaumes vai atkarībā no sezonas.
1
Nelielā katliņā uzkarsē rīsu etiķi ar sāli un cukuru, līdz tie ir izšķīduši, to var darīt arī mikroviļņu krāsnī.
2
Šo masu pievieno vārītiem rīsiem, sāls un cukura daudzumu var piekoriģēt pēc savas gaumes.
3
Bļodiņā sajauc sojas mērci ar kukurūzas cieti un miltiem, līdz izveidojas šķidra masa.
4
Tofu sagriež šķēlēs, katru šķēli apviļā pagatavotajā masā, pēc tam apviļā sezama sēkliņās.
5
Liek cepties pannā ar uzkarsētu eļļu 2–3 minūtes vai kamēr tas ir zeltaini brūns no abām pusēm.
6
Uz jūraszāles lapas pašā vidū kārto rīsu kvadrātiņu tā, lai tas būtu perpendikulāri lapas stūriem.
7
Pa virsu liek korejiešu burkānus, cepto tofu, spinātu lapas, svaigu gurķi un suši ingveru.
8
Secībai nav nozīmes, vien rīsiem ir jābūt pašā apakšā.
9
Tad lapas stūrus apslaka ar ūdeni un aizloka ciet uz vidu.
10
Sendviču pagriež ar locījuma vietām uz leju.
11
Pirms pasniegšanas pārgriež uz pusēm.