Onigirazu ir japāņu izcelsmes sendvičs, kas pagatavots no rīsiem, kāda proteīna, piemēram, tofu, un dārzeņiem. To pasniedz, ietītu jūraszālēs. Iekšā šajā sendvičā var likt dārzeņus pēc savas gaumes vai atkarībā no sezonas.
1.
Nelielā katliņā uzkarsē rīsu etiķi ar sāli un cukuru, līdz tie ir izšķīduši, to var darīt arī mikroviļņu krāsnī.
2.
Šo masu pievieno vārītiem rīsiem, sāls un cukura daudzumu var piekoriģēt pēc savas gaumes.
3.
Bļodiņā sajauc sojas mērci ar kukurūzas cieti un miltiem, līdz izveidojas šķidra masa.
4.
Tofu sagriež šķēlēs, katru šķēli apviļā pagatavotajā masā, pēc tam apviļā sezama sēkliņās.
5.
Liek cepties pannā ar uzkarsētu eļļu 2–3 minūtes vai kamēr tas ir zeltaini brūns no abām pusēm.
6.
Uz jūraszāles lapas pašā vidū kārto rīsu kvadrātiņu tā, lai tas būtu perpendikulāri lapas stūriem.
7.
Pa virsu liek korejiešu burkānus, cepto tofu, spinātu lapas, svaigu gurķi un suši ingveru.
8.
Secībai nav nozīmes, vien rīsiem ir jābūt pašā apakšā.
9.
Tad lapas stūrus apslaka ar ūdeni un aizloka ciet uz vidu.