Pesto un plūmju vista sidra mērcē ar burratu
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Sidru ir iespējams aizstāt ar bezalkoholisko sidru, sulu vai buljonu.
1
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Vistas filejas šķērsām pārgriež uz pusēm, lai iegūtu plānākus gabalus.
3
Katru filejas gabaliņu apber ar sāli un pipariem.
4
Sakuļ olu, atsevišķā plakanā traukā ieber miltus.
5
Katru vistas fileju izviļā olā, tad miltos un noliek uz šķīvja.
6
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties vistas filejas.
8
Filejas cep 4–5 minūtes, ik pa brīdim apgriežot, līdz tās ir zeltainas.
9
Pievieno sidru un citronu sulu, ļauj mērcei reducēties 5 minūtes.
10
Plūmes apmaisa ar medu un liek pannā.
11
Pannu liek krāsnī ar ieslēgtu augšas karsējošo režīmu uz 5 minūtēm.
12
Pasniedz ar visu pannu vai kārto atsevišķos šķīvjos.
13
Pāri liek saplucinātu burratas sieru un pesto.
14
Pasniedz ar svaigu baziliku un/vai timiānu.