Pesto un plūmju vista sidra mērcē ar burratu
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g plūmes
400 g vistas filejas
1 gab. olas WELL DONE
30 g milti
30 g sviests
200 g sidrs
3 g baziliks
50 g pesto
10 g medus
1 g malti pipari WELL DONE
3 g sāls
10 g citronu sula
100 g burratas siers
20 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Sidru ir iespējams aizstāt ar bezalkoholisko sidru, sulu vai buljonu.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Vistas filejas šķērsām pārgriež uz pusēm, lai iegūtu plānākus gabalus.
3.
Katru filejas gabaliņu apber ar sāli un pipariem.
4.
Sakuļ olu, atsevišķā plakanā traukā ieber miltus.
5.
Katru vistas fileju izviļā olā, tad miltos un noliek uz šķīvja.
6.
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties vistas filejas.
7.
Pievieno sviestu.
8.
Filejas cep 4–5 minūtes, ik pa brīdim apgriežot, līdz tās ir zeltainas.
9.
Pievieno sidru un citronu sulu, ļauj mērcei reducēties 5 minūtes.
10.
Plūmes apmaisa ar medu un liek pannā.
11.
Pannu liek krāsnī ar ieslēgtu augšas karsējošo režīmu uz 5 minūtēm.
12.
Pasniedz ar visu pannu vai kārto atsevišķos šķīvjos.
13.
Pāri liek saplucinātu burratas sieru un pesto.
14.
Pasniedz ar svaigu baziliku un/vai timiānu.