Napoleona torte

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatam
3 gab. svaigais krēmsiers
1 gab. ola
⁠Šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas pildījumam
250 g krēmsiers
300 g Karsti kūpināta pīrādziņu cūkgaļa kubiciņos
1.5 gab. Puravs
50 g spinātu lapas
100 ml saldais krējums
1 tējk. Dižonas sinepes
“Mārupes siltumnīcas” lapu salāti
pēc garšas Malti melnie pipari
pēc garšas Mango-karija garšvielu maisījums

Napoleona torte

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kārtainās mīklas loksnes atdala, liek uz cepampapīra un atstāj istabas temperatūrā 1 stundu/
2
Kārtainās mīklas loksnes apziež ar sakultu olu, kurai klāt pievienots nedaudz sāls un 1 ēdamkarote auksts ūdens, lai tā vienmērīgāk klātos.
3
Kārtaino mīklu liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī un cep aptuveni 14-16 minūtes 200 °C temperatūrā;
4
Paralēli sagriež puravu šķēlītēs, pēc tam uz vidējas uguns sautē kopā ar pīrādziņu gaļu un šķipsniņu melno piparu, ļauj pavisam nedaudz atdzist
5
Krēmsieru puto, pievieno saldo krējumu, mango-karija garšvielu maisījumu, un iepriekš sagatavoto sautēto gaļas un puravu masu, pēc tam visu apmaisa
6
Kad kārtainās mīklas loksnes ir gatavas, tās sadala uz pusēm un noņem augšējo daļu, izveidojot 6 kārtas
7
Veido Napoleonu ar sāļo pildījumu – liek starp kārtām sagatavoto masu, tad svaigus spinātus
8
Liek ledusskapī līdz Napoleons sastingst, tad sagriež šķēlītēs, pasniedz uz šķīvja un dekorē ar lapu salātiem