Napoleona torte
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Pagatavošana
1
Kārtainās mīklas loksnes atdala, liek uz cepampapīra un atstāj istabas temperatūrā 1 stundu/
2
Kārtainās mīklas loksnes apziež ar sakultu olu, kurai klāt pievienots nedaudz sāls un 1 ēdamkarote auksts ūdens, lai tā vienmērīgāk klātos.
3
Kārtaino mīklu liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī un cep aptuveni 14-16 minūtes 200 °C temperatūrā;
4
Paralēli sagriež puravu šķēlītēs, pēc tam uz vidējas uguns sautē kopā ar pīrādziņu gaļu un šķipsniņu melno piparu, ļauj pavisam nedaudz atdzist
5
Krēmsieru puto, pievieno saldo krējumu, mango-karija garšvielu maisījumu, un iepriekš sagatavoto sautēto gaļas un puravu masu, pēc tam visu apmaisa
6
Kad kārtainās mīklas loksnes ir gatavas, tās sadala uz pusēm un noņem augšējo daļu, izveidojot 6 kārtas
7
Veido Napoleonu ar sāļo pildījumu – liek starp kārtām sagatavoto masu, tad svaigus spinātus
8
Liek ledusskapī līdz Napoleons sastingst, tad sagriež šķēlītēs, pasniedz uz šķīvja un dekorē ar lapu salātiem