Napoleona torte
Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas pamatam
3 gab. svaigais krēmsiers
1 gab. ola
Šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas pildījumam
250 g krēmsiers
300 g Karsti kūpināta pīrādziņu cūkgaļa kubiciņos
1.5 gab. Puravs
50 g spinātu lapas
100 ml saldais krējums
1 tējk. Dižonas sinepes
“Mārupes siltumnīcas” lapu salāti
pēc garšas Malti melnie pipari
pēc garšas Mango-karija garšvielu maisījums
Pagatavošana
1.
Kārtainās mīklas loksnes atdala, liek uz cepampapīra un atstāj istabas temperatūrā 1 stundu/
2.
Kārtainās mīklas loksnes apziež ar sakultu olu, kurai klāt pievienots nedaudz sāls un 1 ēdamkarote auksts ūdens, lai tā vienmērīgāk klātos.
3.
Kārtaino mīklu liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī un cep aptuveni 14-16 minūtes 200 °C temperatūrā;
4.
Paralēli sagriež puravu šķēlītēs, pēc tam uz vidējas uguns sautē kopā ar pīrādziņu gaļu un šķipsniņu melno piparu, ļauj pavisam nedaudz atdzist
5.
Krēmsieru puto, pievieno saldo krējumu, mango-karija garšvielu maisījumu, un iepriekš sagatavoto sautēto gaļas un puravu masu, pēc tam visu apmaisa
6.
Kad kārtainās mīklas loksnes ir gatavas, tās sadala uz pusēm un noņem augšējo daļu, izveidojot 6 kārtas
7.
Veido Napoleonu ar sāļo pildījumu – liek starp kārtām sagatavoto masu, tad svaigus spinātus
8.
Liek ledusskapī līdz Napoleons sastingst, tad sagriež šķēlītēs, pasniedz uz šķīvja un dekorē ar lapu salātiem