Makreles salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g kūpinātas makreles
300 g kartupeļi
300 g marinēti gurķi
80 g skābais krējums
10 g sāls
5 g pipari
20 g sarkanie sīpoli
30 g pētersīļi
120 g liellopu aknu pastēte

Makreles salāti

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties sālsūdenī ar visu mizu.
2
Kad tie gatavi, nokāš, atdzesē un noņem mizu.
3
Kartupeļus, marinētos gurķus un sīpolus sagriež mazos gabalos.
4
Aknu pastēti uzputo kopā ar skābo krējumu un smalki sagrieztiem pētersīļiem.
5
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Makreli norīta no asakām un ādas.
7
Uz šķīvja kārto vispirms kartupeļus, tad pastēti, makreli, gurķus un sīpolus.
8
Dekorē ar zaļumiem.