Krēmīgs vegāniskais risoto ar sēnēm
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Iespējams sēnes aizstāt ar citiem sezonas dārzeņiem. Risoto var pievienot arī dārzeņu vai vistas buljonu, kā arī sieru.
1
Katliņā izkausē pusi margarīna, pievieno sagrieztas sēnes. Maisot cep 5–7 minūtes, līdz sēnes ir brūnas.
2
Pievieno risoto rīsus un apgrauzdē 2 minūtes. Pievieno brendiju, un maisot ļauj tam izgarot minūtes laikā.
3
Karstajā ūdenī iemaisa garšvielas un buljona kubiņu. Visas gatavošanas laikā ūdeni pamazām pievieno katliņam, un masu nemitīgi maisa. Šādi turpina 30 minūtes.
4
Uz beigām pievieno sojas krēmu un atlikušo margarīnu, maisot gatavo vēl 10 minūtes.
5
Pasniedz kopā ar glāzi sarkanvīna.