Krēmīgs vegāniskais risoto ar sēnēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g enoki sēnes
150 g brūnie šampinjoni
100 g risoto rīsi
200 g margarīns
200 g sojas gatavošanas krēms
50 g brendijs
600 g ūdens
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
1 tējkarote sāls
1 tējkarote malti pipari WELL DONE

Krēmīgs vegāniskais risoto ar sēnēm

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Iespējams sēnes aizstāt ar citiem sezonas dārzeņiem. Risoto var pievienot arī dārzeņu vai vistas buljonu, kā arī sieru.
1
Katliņā izkausē pusi margarīna, pievieno sagrieztas sēnes. Maisot cep 5–7 minūtes, līdz sēnes ir brūnas.
2
Pievieno risoto rīsus un apgrauzdē 2 minūtes. Pievieno brendiju, un maisot ļauj tam izgarot minūtes laikā.
3
Karstajā ūdenī iemaisa garšvielas un buljona kubiņu. Visas gatavošanas laikā ūdeni pamazām pievieno katliņam, un masu nemitīgi maisa. Šādi turpina 30 minūtes.
4
Uz beigām pievieno sojas krēmu un atlikušo margarīnu, maisot gatavo vēl 10 minūtes.
5
Pasniedz kopā ar glāzi sarkanvīna.