Krēmīgs vegāniskais risoto ar sēnēm

Kopējais laiks:
55 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

150 g enoki sēnes
150 g brūnie šampinjoni
100 g risoto rīsi
200 g margarīns
200 g sojas gatavošanas krēms
50 g brendijs
600 g ūdens
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
1 tējkarote sāls
1 tējkarote malti pipari WELL DONE

Pagatavošana

Iespējams sēnes aizstāt ar citiem sezonas dārzeņiem. Risoto var pievienot arī dārzeņu vai vistas buljonu, kā arī sieru.
1.
Katliņā izkausē pusi margarīna, pievieno sagrieztas sēnes. Maisot cep 5–7 minūtes, līdz sēnes ir brūnas.
2.
Pievieno risoto rīsus un apgrauzdē 2 minūtes. Pievieno brendiju, un maisot ļauj tam izgarot minūtes laikā.
3.
Karstajā ūdenī iemaisa garšvielas un buljona kubiņu. Visas gatavošanas laikā ūdeni pamazām pievieno katliņam, un masu nemitīgi maisa. Šādi turpina 30 minūtes.
4.
Uz beigām pievieno sojas krēmu un atlikušo margarīnu, maisot gatavo vēl 10 minūtes.
5.
Pasniedz kopā ar glāzi sarkanvīna.