Grilēti cāļa šķiņķīši ar dārzeņiem
Pagatavošana
Cāļa šķiņķīšus iemarinē iepriekšējā vakarā. Gaļa un dārzeņi ir piemēroti cepšanai uz grila, un tie papildinās jūsu svētku galdu.
1
Iemarinē gaļu iepriekšējā vakarā vai no rīta.
2
Liek bļodā šķiņķīšus, tiem pieliek ķiplokus, čili, sāli, piparus, olīveļļu un timiāna lapiņas. Pārsedz ar pārtikas plēvi vai uzliek vāku un liek ledusskapī.
3
Sagriež dārzeņus lielākos gabaliņos, visu liek bļodā, pievieno sāli, piparus un timiānu, piespiež ķiploka daiviņas, viegli samaisa.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
5
Pirmos cep cāļa šķiņķīšus. Pēc 30 minūtēm blakus uz pannas pievieno dārzeņus, ko apslaka ar olīveļļu. Paaugstina krāsns temperatūru līdz 230 ºC, un cep vēl apmēram 15–20 minūtes.