Cepts rieksta ķirbis ar burattas sieru, pistācijām un granātābolu
Sagatavošanās
laiks
15 min
Pagatavošana
Minimāls daudzums sastāvdaļu un tikai viena paplāte sagatavošanai, kas lieliski piemērota jūsu svētku galdam vai kā viegla maltīte darbdienas vakarā.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Viegli iesmērē pannu ar eļļu.
3
Pārgriež uz pusēm ķirbi, izņem sēklas, sagriež šķēlītēs.
4
Kārto uz pannas, lai šķēles nav cita citai virsū.
5
Pārsmērē ar izkausētu sviestu, uzber sāli un piparus. Atkārto otrai pusei.
6
Liek cepties 20–25 minūtes.
7
Kad pagājušas 12 minūtes, apgriež uz otru pusi.
8
Kad ķirbis izcepies, to liek uz pasniegšanas šķīvja, pārber ar burratas sieru, viegli sakapātām pistācijām, granātābola sēkliņām un baziliku.