Cepts rieksta ķirbis ar burattas sieru, pistācijām un granātābolu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļa
350 g riekstu ķirbis
10 g sviests
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari
85 g burratas siers
15 g grauzdētas pistācijas
15 g granātābola sēkliņas
3 g baziliks

Cepts rieksta ķirbis ar burattas sieru, pistācijām un granātābolu

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
25 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Minimāls daudzums sastāvdaļu un tikai viena paplāte sagatavošanai, kas lieliski piemērota jūsu svētku galdam vai kā viegla maltīte darbdienas vakarā.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Viegli iesmērē pannu ar eļļu.
3
Pārgriež uz pusēm ķirbi, izņem sēklas, sagriež šķēlītēs.
4
Kārto uz pannas, lai šķēles nav cita citai virsū.
5
Pārsmērē ar izkausētu sviestu, uzber sāli un piparus. Atkārto otrai pusei.
6
Liek cepties 20–25 minūtes.
7
Kad pagājušas 12 minūtes, apgriež uz otru pusi.
8
Kad ķirbis izcepies, to liek uz pasniegšanas šķīvja, pārber ar burratas sieru, viegli sakapātām pistācijām, granātābola sēkliņām un baziliku.
9
Pasniedz uzreiz.