Cepts rieksta ķirbis ar burattas sieru, pistācijām un granātābolu
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļa
350 g riekstu ķirbis
10 g sviests
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari
85 g burratas siers
15 g grauzdētas pistācijas
15 g granātābola sēkliņas
3 g baziliks
Pagatavošana
Minimāls daudzums sastāvdaļu un tikai viena paplāte sagatavošanai, kas lieliski piemērota jūsu svētku galdam vai kā viegla maltīte darbdienas vakarā.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Viegli iesmērē pannu ar eļļu.
3.
Pārgriež uz pusēm ķirbi, izņem sēklas, sagriež šķēlītēs.
4.
Kārto uz pannas, lai šķēles nav cita citai virsū.
5.
Pārsmērē ar izkausētu sviestu, uzber sāli un piparus. Atkārto otrai pusei.
6.
Liek cepties 20–25 minūtes.
7.
Kad pagājušas 12 minūtes, apgriež uz otru pusi.
8.
Kad ķirbis izcepies, to liek uz pasniegšanas šķīvja, pārber ar burratas sieru, viegli sakapātām pistācijām, granātābola sēkliņām un baziliku.
9.
Pasniedz uzreiz.