Biskvīts ar aprikozēm

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam
4 gab. olas
4 ēd.k. milti
4 ēd.k. Mandeļu milti
1 gab. Laims (vai citrons)
10 g cepamais pulveris
6 ēd.k. brūnais cukurs
10 g Kanēļa cukurs
75 g sviests
50 ml Augu eļļa
6 gab. aprikozes
Sastāvdaļas krēmam
250 g krēmsiers
100 g Kondensētais piens
75 g Sviests (izkausēts)
1 iepak. (aptuveni 400 g) Saldētas ogas

Biskvīts ar aprikozēm

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Traukā pievieno olas, brūno cukuru, 1/3 laima sulas, augu eļļu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
2
Paralēli cepamformā ieklāj cepamo papīru un pievieno sagatavoto mīklu.
3
Virsū mīklai liek garenās šķēlītēs sagrieztas aprikozes, un biskvītu cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
4
Kamēr biskvīts cepas, saldētas ogas ievieto katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes brūno cukuru un liek uz plīts karsēties.
5
Atsevišķā traukā pievieno krēmsieru, kondensēto pienu, 1/2 laima sulu, kā arī iepriekš izkausētu siltu sviestu un samaisa.
6
Atdzesē biskvītu. Kad tas ir atdzisis, pa virsu klāj iepriekš uzkarsētās ogas, tad krēmu, un virskārtā liek garenās šķēlēs sagrieztas aprikozes. Var pievienot arī svaigas piparmētru lapiņas.