Biskvīts ar aprikozēm

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
10
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biskvītam
4 gab. olas
4 ēd.k. milti
4 ēd.k. Mandeļu milti
1 gab. Laims (vai citrons)
10 g cepamais pulveris
6 ēd.k. brūnais cukurs
10 g Kanēļa cukurs
75 g sviests
50 ml Augu eļļa
6 gab. aprikozes
Sastāvdaļas krēmam
250 g krēmsiers
100 g Kondensētais piens
75 g Sviests (izkausēts)
1 iepak. (aptuveni 400 g) Saldētas ogas

Pagatavošana

1.
Traukā pievieno olas, brūno cukuru, 1/3 laima sulas, augu eļļu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un samaisa līdz izveidojas viendabīga masa.
2.
Paralēli cepamformā ieklāj cepamo papīru un pievieno sagatavoto mīklu.
3.
Virsū mīklai liek garenās šķēlītēs sagrieztas aprikozes, un biskvītu cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
4.
Kamēr biskvīts cepas, saldētas ogas ievieto katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes brūno cukuru un liek uz plīts karsēties.
5.
Atsevišķā traukā pievieno krēmsieru, kondensēto pienu, 1/2 laima sulu, kā arī iepriekš izkausētu siltu sviestu un samaisa.
6.
Atdzesē biskvītu. Kad tas ir atdzisis, pa virsu klāj iepriekš uzkarsētās ogas, tad krēmu, un virskārtā liek garenās šķēlēs sagrieztas aprikozes. Var pievienot arī svaigas piparmētru lapiņas.