Pildīti baklažāni marokāņu gaumē

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

800 g baklažāni
200 g lēcas
50 g sarkanie sīpoli
50 g paprika
400 g konservēti tomāti savā sulā
20 g ķiploki
10 g ingvers
2 g paprikas pulveris
2 g kumīns
2 g malts koriandrs
5 g sāls
2 g kurkuma
3 g cukurs
2 g čili pulveris
30 g citronu sula
50 g rīvmaize
10 g kinza vai pētersīļi pasniegšanai
50 g olīveļļa cepšanai

Pildīti baklažāni marokāņu gaumē

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
25 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pasniegt ar rīsiem vai grieķu jogurtu un saplēstām plakanmaizēm.
1
Uzkarsē krāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
2
Baklažānus pārgriež uz pusēm, izgrebj mīkstumu, atstājot to vismaz 1 cm biezumā.
3
Pannā uzkarsē eļļu, un liek baklažānus ar mizu uz leju cepties.
4
Apcep 4–5 minūtes, pa vidu apgriežot otrādi, noņem no karstuma.
5
Virtuves kombainā vai blenderī liek izgrebto baklažāna mīkstumu, sarkanos sīpolus, paprikas, konservētus tomātus, ķiplokus, ingveru, paprikas pulveri, kumīnu, koriandru,
6
Sāli, kurkumu, cukuru, čili pulveri un citronu sulu, un visu sablendē viendabīgā masā.
7
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno lēcas un vāra 20 minūtes.
8
Lieko ūdeni nokāš.
9
Pievieno sablendēto mērci un labi izmaisa.
10
Lēcu masu pilda baklažānos, ko kārto cepešpannā. Pāri ber rīvmaizi.
11
Cep krāsnī 30–35 minūtes.
12
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.