Pildīti baklažāni marokāņu gaumē
Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
25 min
Gatavošanas laiks:
35 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
800 g baklažāni
200 g lēcas
50 g sarkanie sīpoli
50 g paprika
400 g konservēti tomāti savā sulā
20 g ķiploki
10 g ingvers
2 g paprikas pulveris
2 g kumīns
2 g malts koriandrs
5 g sāls
2 g kurkuma
3 g cukurs
2 g čili pulveris
30 g citronu sula
50 g rīvmaize
10 g kinza vai pētersīļi pasniegšanai
50 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Var pasniegt ar rīsiem vai grieķu jogurtu un saplēstām plakanmaizēm.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 190 ºC temperatūrai.
2.
Baklažānus pārgriež uz pusēm, izgrebj mīkstumu, atstājot to vismaz 1 cm biezumā.
3.
Pannā uzkarsē eļļu, un liek baklažānus ar mizu uz leju cepties.
4.
Apcep 4–5 minūtes, pa vidu apgriežot otrādi, noņem no karstuma.
5.
Virtuves kombainā vai blenderī liek izgrebto baklažāna mīkstumu, sarkanos sīpolus, paprikas, konservētus tomātus, ķiplokus, ingveru, paprikas pulveri, kumīnu, koriandru,
6.
Sāli, kurkumu, cukuru, čili pulveri un citronu sulu, un visu sablendē viendabīgā masā.
7.
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno lēcas un vāra 20 minūtes.
8.
Lieko ūdeni nokāš.
9.
Pievieno sablendēto mērci un labi izmaisa.
10.
Lēcu masu pilda baklažānos, ko kārto cepešpannā. Pāri ber rīvmaizi.
11.
Cep krāsnī 30–35 minūtes.
12.
Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.