Šampinjonu krēmzupa

50 min.
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Sīpols 1 gab.
  • Šampinjoni 500 g
  • Sviests 1 ēdk.
  • Buljons 300 ml
  • Kausēts siers 200 g
  • Salds krējums 100 ml
  • Eļļa 1 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
6-8 personām

Šampinjonus nomazgā, notīra, trīs četras sēnes atliek malā, pārējās sagriež rupjos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež ripās. Katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pieber sēnes un samaisa.
Pielej katlā buljonu, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns apmēram pusstundu.
Katla saturu lej blendera krūzē un samaļ viendabīgā masā. Pieliek kausēto sieru un vēlreiz sakuļ, lai siers izšķīst.
Zupu lej atpakaļ katlā, pievieno krējumu un uzvāra. Pataupītās sēnes sagriež skaistās šķēlītēs un uz pannas eļļā apcep viegli brūnas. Zupu pasniedz bļodiņās, virspusē iepeldinot pa apceptai šampinjona šķēlītei. Zupu var aizdarīt ar karoti saputota, nesaldināta krējuma.

Lai labi garšo!