Meža sēņu zupa

45 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Vistas buljons 1 l
  • Svaiga vistas krūtiņa 1 gab.
  • Garš ingvera saknes gabaliņš 2 cm
  • Ķiploka daiviņas 1 gab.
  • Olu nūdeles 50 g
  • Svaigas sēnes 100 g
  • Sojas mērce 2 ēdk.
  • Sarkanā čili pāksts 1/2 gab.
  • Baziliks Pāris lapu
Dalīties
Novērtēt
4-6 porcijas

Pagatavošana
Lej katlā buljonu. Vistas gaļu sagriež strēmelēs un sīki sagriež ingveru un ķiploku. Vistu un garšaugus liek buljonā un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes – līdz gaļa mīksta.
Pievieno nūdeles, sagrieztas sēnes, sojas mērci un garos posmos grieztu čili pāksti. Visu vāra vēl 3-4 minūtes – tik ilgi, cik norādīts gatavošanas ilgums uz nūdeļu paciņas.
Īsi pirms pasniegšanas pievieno bazilika lapas un, ja ir vēlēšanās, vēl mazliet sojas mērces.

Lai labi garšo!