Kartupeļu un seleriju krēmzupa

50 min.
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Timiāna zariņi 5 gab.
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Lauru lapa 1 gab.
  • Smaržīgie pipari 4 gab.
  • Olīveļļa 3 ēd.k.
  • Šalotes sīpols 40 g
  • Seleriju saknes 470 g (nomizotas, kubiņos)
  • Kartupeļi 360 g (nomizoti, kubiņos)
  • Buljons 900 ml
  • Saldais krējums 150 ml
  • Piens 100 ml
  • Zilais siers 100 g
Dalīties
Novērtēt
Klasiska kombinācija, kur saldenā selerijas sakne un neitrālais kartupelis veido maigu zupu, kuras garšas izceļ pikantais zilais siers.

Pagatavošana
Katliņā sakarsē eļļu, pievieno timiānu un šalotes sīpolus. Pieber šķipsniņu sāls un pasautē 5 minūtes uz mazas uguns. Tad pievieno kartupeļus un seleriju. Samaisi. Pielej buljonu, pieliec lauru lapu, smaržīgos piparus un lēni vāri, uzliekot pusatvērtu vāku, līdz dārzeņi mīksti, – kādas 20 minūtes.
Sablenderē, izberz caur sietu un lej atpakaļ katlā. Pielej pienu un saldo krējumu, samaisi. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, lejot šķīvī un uzliekot zilo sieru.

Lai labi garšo!