
Ja negribas atdalīt gaļu no kauliem, var nevārīt buljonu un frikadelītes gatavot no vistas krūtiņas. Šādā gadījumā dārzeņus liek vārošā ūdenī.
6-8 personām
Vistas šķiņķīšiem atdala gaļu no kauliem. Kaulus un ādas liek katliņā un pārlej ar 1,5 l auksta ūdens. Uzvāra, noputo, pieliek lauru lapu, piparus un 1 tējk. sāls. Vāra uz lēnas uguns 30 minūtes, tad kaulus no buljona izņem.
Kamēr vārās buljons, vistas gaļu liek virtuves kombainā un sastrādā viendabīgā masā. Pievieno pustējkaroti sāls un maltos piparus. Pieliek olu baltumus un vēlreiz sakuļ, lai iegūtu viendabīgu masu.
Buljonā liek dārzeņus un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Palielina vārīšanās temperatūru. Ar tējkaroti zupā liek mazas klimpiņas no samaltās vistas gaļas. Vāra vēl 5 minūtes. Pasniedz karstu, ja ir vēlēšanās, - ar karoti skāba krējuma un/vai grauzdiņu.
Lai labi garšo!
6-8 personām
Vistas šķiņķīšiem atdala gaļu no kauliem. Kaulus un ādas liek katliņā un pārlej ar 1,5 l auksta ūdens. Uzvāra, noputo, pieliek lauru lapu, piparus un 1 tējk. sāls. Vāra uz lēnas uguns 30 minūtes, tad kaulus no buljona izņem.
Kamēr vārās buljons, vistas gaļu liek virtuves kombainā un sastrādā viendabīgā masā. Pievieno pustējkaroti sāls un maltos piparus. Pieliek olu baltumus un vēlreiz sakuļ, lai iegūtu viendabīgu masu.
Buljonā liek dārzeņus un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Palielina vārīšanās temperatūru. Ar tējkaroti zupā liek mazas klimpiņas no samaltās vistas gaļas. Vāra vēl 5 minūtes. Pasniedz karstu, ja ir vēlēšanās, - ar karoti skāba krējuma un/vai grauzdiņu.
Lai labi garšo!