8 maizītes
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Ielej krūzē ūdeni, ieber tur raugu un cukuru. Apmaisa, noliek malā un pagaida, līdz parādās putas. Uz galda izsijā miltus, pieber sāli. Lej miltos raugu un samīca viendabīgu mīklu. Iestrādā sakultu olu un mīca vēl apmēram 5 minūtes. Pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un atstāj 1 stundu uzrūgt.
Uzkarsē grilu mēreni karstu. Mīklu vēlreiz izmīca. Sadala to 8 vienādos gabaliņos, kurus katru izveltnē apmēram puscentimetra biezumā. Viegli apsmērē tos ar eļļu. Maizītes liek uz restītēm un cep apmēram 2-3 min. no katras puses. Tās uzpūtīsies, un uz to virsmām paliks jauks restīšu nospiedums. Pasniedz kā piedevu pie gaļas vai salātiem.
Svaigu tomātu mērce:
1 liels tomāts
1 ēdk. balzametiķa
1 tējk. sasmalcinātu bazilika lapu
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm. To nomizo un sagriež sīkos gabaliņos. Pievieno balzametiķi un baziliku. Visu samaisa un pasniedz pie grilējumiem.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Ielej krūzē ūdeni, ieber tur raugu un cukuru. Apmaisa, noliek malā un pagaida, līdz parādās putas. Uz galda izsijā miltus, pieber sāli. Lej miltos raugu un samīca viendabīgu mīklu. Iestrādā sakultu olu un mīca vēl apmēram 5 minūtes. Pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un atstāj 1 stundu uzrūgt.
Uzkarsē grilu mēreni karstu. Mīklu vēlreiz izmīca. Sadala to 8 vienādos gabaliņos, kurus katru izveltnē apmēram puscentimetra biezumā. Viegli apsmērē tos ar eļļu. Maizītes liek uz restītēm un cep apmēram 2-3 min. no katras puses. Tās uzpūtīsies, un uz to virsmām paliks jauks restīšu nospiedums. Pasniedz kā piedevu pie gaļas vai salātiem.
Svaigu tomātu mērce:
1 liels tomāts
1 ēdk. balzametiķa
1 tējk. sasmalcinātu bazilika lapu
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm. To nomizo un sagriež sīkos gabaliņos. Pievieno balzametiķi un baziliku. Visu samaisa un pasniedz pie grilējumiem.
Lai labi garšo!