4 personām
Sastāvdaļas:
120 g auksti kūpināta laša
2 seleriju kāti
150 g zemeņu
2 saujas jauno spinātu lapiņu
Mērcei:
4 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. citrona sulas
1 tējk. šķidra medus vai sīrupa
malti melnie pipari
Pagatavošana
Lasi sagriež plānās strēmelītēs, seleriju kātus – nelielos gabaliņos. Zemenes pārgriež uz pusēm. Ja spinātu lapiņas tomēr lielas, tās saplūkā sīkāk. Visu liek bļodā.
Pagatavo mērci. Liek visas mērcei paredzētās sastāvdaļas nelielā burciņā, cieši uzskrūvē vāku un gluži kā šeikerā sakrata, līdz mērce kļūst viendabīga.
Mērci lej pāri salātiem un rūpīgi izcilā, lai visas sastāvdaļas pārklājas ar to. Tad salātus sadala pa porciju šķīvjiem un pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
120 g auksti kūpināta laša
2 seleriju kāti
150 g zemeņu
2 saujas jauno spinātu lapiņu
Mērcei:
4 ēdk. olīveļļas
2 ēdk. citrona sulas
1 tējk. šķidra medus vai sīrupa
malti melnie pipari
Pagatavošana
Lasi sagriež plānās strēmelītēs, seleriju kātus – nelielos gabaliņos. Zemenes pārgriež uz pusēm. Ja spinātu lapiņas tomēr lielas, tās saplūkā sīkāk. Visu liek bļodā.
Pagatavo mērci. Liek visas mērcei paredzētās sastāvdaļas nelielā burciņā, cieši uzskrūvē vāku un gluži kā šeikerā sakrata, līdz mērce kļūst viendabīga.
Mērci lej pāri salātiem un rūpīgi izcilā, lai visas sastāvdaļas pārklājas ar to. Tad salātus sadala pa porciju šķīvjiem un pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.
Lai labi garšo!