Salāti ar kartupeļiem un tunci

30 min
Izprintēt
  4 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Kartupeļi 4 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Salātu galviņa, neliela 1 gab.
  • Konservēts tuncis 1 kārba
  • Tomāti vai 6-8 ķiršu tomātiņi, nelieli 2 gab.
  • Olīveļļa 2 ēdk.
  • Vīna etiķis 1 ēdk.
  • Sāls šķipsna
  • Malti pipari šķipsna
Dalīties
Novērtēt
2 porcijas

Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 olas
1 neliela salātu galviņa
1 kārba konservēta tunča
2 nelieli tomāti vai 6-8 ķiršu tomātiņi

Mērcei:
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu

Pagatavošana
Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķiršu tomātiņus – pārgriež uz pusītēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas. Virsū – kartupeļus, tomātus, olas un nedaudz sasmalcinātu tunci.
Gatavo mērci. Krūzē sakuļ eļļu ar vīna etiķi, pieber sāli, piparus, samaisa.
Mērci tievā strūkliņā lej pāri abām salātu porcijām.

Lai labi garšo.