2 porcijas
Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 olas
1 neliela salātu galviņa
1 kārba konservēta tunča
2 nelieli tomāti vai 6-8 ķiršu tomātiņi
Mērcei:
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu
Pagatavošana
Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķiršu tomātiņus – pārgriež uz pusītēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas. Virsū – kartupeļus, tomātus, olas un nedaudz sasmalcinātu tunci.
Gatavo mērci. Krūzē sakuļ eļļu ar vīna etiķi, pieber sāli, piparus, samaisa.
Mērci tievā strūkliņā lej pāri abām salātu porcijām.
Lai labi garšo.
Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 olas
1 neliela salātu galviņa
1 kārba konservēta tunča
2 nelieli tomāti vai 6-8 ķiršu tomātiņi
Mērcei:
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. vīna etiķa
šķipsna sāls
šķipsna maltu piparu
Pagatavošana
Sagatavo produktus. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 6 minūtes, atdzesē, sagriež daiviņās. Tomātus sagriež daiviņās, ja lieto ķiršu tomātiņus – pārgriež uz pusītēm.
Kārto salātus. Uz diviem porciju šķīvjiem liek lielos gabalos saplūkātas salātu lapas. Virsū – kartupeļus, tomātus, olas un nedaudz sasmalcinātu tunci.
Gatavo mērci. Krūzē sakuļ eļļu ar vīna etiķi, pieber sāli, piparus, samaisa.
Mērci tievā strūkliņā lej pāri abām salātu porcijām.
Lai labi garšo.