4 vidēja lieluma picas
Gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1,5 h raudzēšanai un 10 minūtes cepšanai
Mīklai:
20 g svaiga rauga
½ tējk. cukura
150 ml silta ūdens
350 g kviešu miltu
½ tējk. sāls
1 liela ola
olīveļļa
Vienas picas virspusei:
1 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. tomātu mērces vai pastas
2 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs, vai 100 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
100 g vītinātas vai cieti žāvētass desas
10 olīvas
1 gabals (apm. 100 g) mocarellas siera
sauja rukolas salātu
Pagatavošana
Iemaisa ūdenī raugu un cukuru; ļauj, lai tie izšķīst. Uz darba virsmas izsijā miltus un sāli. Rauga maisījumā iekuļ olu. Izveido miltu vidū bedrīti un ielej šķidrās sastāvdaļas. Samīca viendabīgā masā. Mīklu mīca vēl aptuveni 2-3 minūtes, ik pa laikam to no visa spēka sviežot pret darba virsmu. Tā kļūs elastīga un atlips no virsmas.
Mīklu pārziež ar olīveļļu, liek lielā bļodā un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Tā apjomā dubultosies.
Mīklu sadala 4 līdzīgās daļās. Tās izrullē vai izstaipa ar rokām vajadzīgajā biezumā - ap 3-4 mm. Liek gatavās picas pamatnes uz plāts, viegli pārsmērē ar olīveļļu un ļauj tām vēl kādas 20 minūtes uzrūgt.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230-250ºC. Apsmērē picu ar tomātu mērci. Uz tās kārto tomātus, desu un olīvas. Pāri klāj siera strēmeles. Liek ļoti karstā krāsnī un cep, līdz picas maliņas apbrūnējušas, - apmēram 10 minūtes. Kad gatava, pārkaisa ar salātu lapām un nekavējoties pasniedz.
Lai labi garšo!
Gatavošanas laiks 20 minūtes plus 1,5 h raudzēšanai un 10 minūtes cepšanai
Mīklai:
20 g svaiga rauga
½ tējk. cukura
150 ml silta ūdens
350 g kviešu miltu
½ tējk. sāls
1 liela ola
olīveļļa
Vienas picas virspusei:
1 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. tomātu mērces vai pastas
2 tomāti, sagriezti plānās šķēlēs, vai 100 g ķiršu tomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
100 g vītinātas vai cieti žāvētass desas
10 olīvas
1 gabals (apm. 100 g) mocarellas siera
sauja rukolas salātu
Pagatavošana
Iemaisa ūdenī raugu un cukuru; ļauj, lai tie izšķīst. Uz darba virsmas izsijā miltus un sāli. Rauga maisījumā iekuļ olu. Izveido miltu vidū bedrīti un ielej šķidrās sastāvdaļas. Samīca viendabīgā masā. Mīklu mīca vēl aptuveni 2-3 minūtes, ik pa laikam to no visa spēka sviežot pret darba virsmu. Tā kļūs elastīga un atlips no virsmas.
Mīklu pārziež ar olīveļļu, liek lielā bļodā un 1 stundu raudzē istabas temperatūrā. Tā apjomā dubultosies.
Mīklu sadala 4 līdzīgās daļās. Tās izrullē vai izstaipa ar rokām vajadzīgajā biezumā - ap 3-4 mm. Liek gatavās picas pamatnes uz plāts, viegli pārsmērē ar olīveļļu un ļauj tām vēl kādas 20 minūtes uzrūgt.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230-250ºC. Apsmērē picu ar tomātu mērci. Uz tās kārto tomātus, desu un olīvas. Pāri klāj siera strēmeles. Liek ļoti karstā krāsnī un cep, līdz picas maliņas apbrūnējušas, - apmēram 10 minūtes. Kad gatava, pārkaisa ar salātu lapām un nekavējoties pasniedz.
Lai labi garšo!