Maigs un gaisīgs, bet ar raksturu. Tāds ir šis auksti kūpināta laša muss, kas ideāli sader ar dabīgajiem laša ikriem. Receptē paredzēti četri trauciņi, bet, ja pasākumā vēlies to pasniegt kā mini uzkodas, lej vēl mazākos trauciņos.
Pagatavošana
Bļodā liec želatīna plāksnes, pārlej ar aukstu ūdeni un paturi 5 minūtes.
Blenderī liec lasi, skābo krējumu, krēmsieru, ķiploku, citrona sulu un sablenderē līdz krēmīgai masai. Pielej saldo krējumu un turpini blenderēt, līdz ir krēma konsistencei. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
Sakarsē katliņā nedaudz ūdens. Nospied želatīna plāksnes no ūdens un plāksnes liec bļodiņā, ko iemērc verdošā ūdenī. Ļauj, lai izkūst želatīns, un pieliec 2 ēdk. laša masas. Samaisi. Šo visu masu lej klāt pārējam laša krēmam un samaisi.
Lej četros trauciņos un liec ledusskapī uz kādām 30 minūtēm, lai sastingst. Var ēst tad vai paturēt vairākas stundas. Pirms pasniegšanas uzliec tējkaroti ikru.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Bļodā liec želatīna plāksnes, pārlej ar aukstu ūdeni un paturi 5 minūtes.
Blenderī liec lasi, skābo krējumu, krēmsieru, ķiploku, citrona sulu un sablenderē līdz krēmīgai masai. Pielej saldo krējumu un turpini blenderēt, līdz ir krēma konsistencei. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
Sakarsē katliņā nedaudz ūdens. Nospied želatīna plāksnes no ūdens un plāksnes liec bļodiņā, ko iemērc verdošā ūdenī. Ļauj, lai izkūst želatīns, un pieliec 2 ēdk. laša masas. Samaisi. Šo visu masu lej klāt pārējam laša krēmam un samaisi.
Lej četros trauciņos un liec ledusskapī uz kādām 30 minūtēm, lai sastingst. Var ēst tad vai paturēt vairākas stundas. Pirms pasniegšanas uzliec tējkaroti ikru.
Lai labi garšo!