4 personām
Sastāvdaļas:
10 ml olīveļļas (vai vīnogu kauliņu eļļas) cepšanai
8 jaunie kartupeļi, plānās šķēlēs
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
8 ķiploka daivas ar mizām, saspiestas
500 g dienvidu garneļu, čaulas notīrītas
Salātiem:
1 gurķis, mazos kubiņos
1 čili, smalki sakapāts
2 smalki sakapāti pētersīļu kātiņi
10 smalki sakapātas bazilika lapiņas
3 ēdk. extra virgin olīveļļas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz +200 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru, liec virsū kartupeļus, pielej eļļu, uzber sāli un piparus. Pieliec ķiploku un visu ar rokām samaisi, lai pārklājas.
Liec sakarsētajā krāsnī un cep kādas 15 minūtes, līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Kamēr cepas kartupeļi, pagatavo gurķu salātus, bļodā sajaucot visas sastāvdaļas.
Bļodā samaisi garneles ar eļļu, sāli un pipariem un uzber pa virsu kartupeļiem. Liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz garneles gatavas.
Pasniedz, liekot uz šķīvja kartupeļus ar garnelēm un vidū – gurķu salātus.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
10 ml olīveļļas (vai vīnogu kauliņu eļļas) cepšanai
8 jaunie kartupeļi, plānās šķēlēs
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
8 ķiploka daivas ar mizām, saspiestas
500 g dienvidu garneļu, čaulas notīrītas
Salātiem:
1 gurķis, mazos kubiņos
1 čili, smalki sakapāts
2 smalki sakapāti pētersīļu kātiņi
10 smalki sakapātas bazilika lapiņas
3 ēdk. extra virgin olīveļļas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz +200 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru, liec virsū kartupeļus, pielej eļļu, uzber sāli un piparus. Pieliec ķiploku un visu ar rokām samaisi, lai pārklājas.
Liec sakarsētajā krāsnī un cep kādas 15 minūtes, līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Kamēr cepas kartupeļi, pagatavo gurķu salātus, bļodā sajaucot visas sastāvdaļas.
Bļodā samaisi garneles ar eļļu, sāli un pipariem un uzber pa virsu kartupeļiem. Liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz garneles gatavas.
Pasniedz, liekot uz šķīvja kartupeļus ar garnelēm un vidū – gurķu salātus.
Lai labi garšo!