Fritēta mocarella

4 porcijām

1h
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Buffalo mozzarella 2 paciņas
  • Olas 1
  • Rīvmaize
  • Milti 50 g
  • Sāls, pipari
  • Baziliks 4-5 zariņi
  • Augu eļļa 250 ml
  • Tomāti 200 g
  • Brūnais cukurs 1 ē.k.
  • Šalotes sīpoli 1 gab
  • Tomātu pasta 1 ē.k.
  • Citrona miziņa
Dalīties
Novērtēt
  1. Pagatavo mērci. Katliņā apcep tomātus ar sagrieztu sīpoliņu. Kad abi mazliet apbrūnējuši, nogriež uguni uz minimālo, pievieno cukuru, tomātu pastu, citrona miziņu un baziliku un 20 minūtes ļauj, lai pavārās. Pēc garšas beigās pievieno sāli un piparus.
  2. Mocarellu sagriež stienīšos un apviļā miltos. Bļodiņā sakuļ olu ar sāli un šķipsnu piparu. Rīvmaizi izber uz šķīvja. Pa vienam gabaliņam mocarellas stienīšus mērc olā un pēc tam rīvmaizē un liek uz šķīvja vai paplātes.
  3. Gatavos stienīšus liek saldētavā, lai sasalst (tur tos var glabāt vismaz 3 mēnešus).
  4. Kad ir vēlēšanās izcept mocarellu, nelielā katliņā lej eļļu un uz vidējas uguns sakarsē to. Siera standziņas cep pa daļām, starpbrīžos ļaujot eļļai atkal uzkarst.