Čedaras siera cepumi

18–20 gabaliem

1h 30min
Izprintēt
  6 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Čedara siers 150 g
  • Sviests 100 g
  • Milti 160 g
  • Sāls 1/2 t.k.
  • Malti melnie pipari 1/2 t.k.
  • Timiāns 3 zariņi
Dalīties
Novērtēt
  1. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sviestu istabas temperatūrā, piparus, sāli, timiānu un visu samiksē kopā, lai izveidojas viendabīga konsistence. Pievieno miltus un iemaisa. Mīklu samīca kopā ar rokām un izveido desas formu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  3. Cepumu desiņu sagriež 18–20 ripiņās, ko liek uz cepamās pannas, ievērojot atstarpes, un dekorē ar timiāna lapiņām. Cep krāsnī 12–15 minūtes.