ORATA ALL'ACQUA PAZZA

1h
Izprintēt
  0 vērtējumu
Sastāvdaļas:
  • Dorada 2 gab
  • Ķiploku daiviņas 2 gab
  • Šalotes sīpols 1 gab
  • Čili 1 gab
  • Ķiršu tomātiņi (krāsaini) 600 g
  • Baltvīns 1 glāze
  • Ūdens 1/2 glāze
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Kaperi 2 ēdamkarotes
  • Kapāti pētersīļi
Dalīties
Novērtēt
Šī ir tipiska neapoliešu recepte, kas tiešā tulkojumā būtu “zivs trakajā ūdenī”. Receptes nosaukums cēlies no tā, ka agrāk zvejnieki to pagatavoja turpat laivā, pannā liekot svaigi noķertās zivis, izmantojot jūras sāļo ūdeni un garšai pievienojot kaut ko, kas bija pa ķērienam. Tā pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet garšas piesātinātas.

Pagatavošana:
  1. Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns sautē smalki sakapātus šalotes sīpolus, pa virsu tiem liek cepties abas doradas (no vienas puses!) aptuveni 5 minūtes, līdz tās sāk apbrūnēt un sīpoli kļūst viegli caurspīdīgi.
  2. Doradas griež riņķī un cep no otras puses, pannā pievienojot smalki kapātas ķiploka daiviņas. Vēl 1 minūti karsē, tad pievieno smalki sakapātu čili un ķiršu tomātiņus.
  3. Pāri lej vīnu, un visam ļauj uzburbuļot un savilkties garšās aptuveni 1 minūti. Pievieno ūdeni, sāli un melnos piparus pēc garšas.
  4. Liek viršu vāku un ļauj visam sutināties uz augstas uguns aptuveni 15 minūtes, līdz zivs viscaur izcepusies. Zivis izceļ no pannas, bet mērci turpina sildīt. Pievieno kaperus un pētersīļus un visu vāra vēl 1 minūti.
  5. Zivis pasniedz uz šķīvja kopā ar mērci vai liek atpakaļ pannā un to liek galdā. Pirms pasniegšanas vēl apslaka ar olīveļļu un pārber ar svaigi kapātiem pētersīļiem.