ŅOKI AR GORGONZOLAS SIERA MĒRCI

1h
Izprintēt
  5 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Noki 500 g
  • Olīveļļa 2 ēdamkarotes
  • Sīpols 1 gab
  • Ķiploku daiviņas 2 gab
  • Malti melnie pipari
  • Saldais krējums 250 g
  • Gorgonzolas siers 250 g
  • Spināti 200 g
  • Grauzdēti ciedru rieksti 100 g
  • Parmas siers
  • Čili pārslas
Dalīties
Novērtēt
Jāteic, ka gandrīz visi itāļu ēdieni “iekrīt” comfort food kategorijā, un šis noteikti ir viens no tiem, kas atrodas saraksta augšgalā. Ņoki latvietim saprotamā valodā būtu kartupeļu klimpas, kas, pagatavotas ar gandrīz jebkādu mērci, garšos lieliski. Vasaras hits, manuprāt, ir sviestā apcepti ņoki ar svaigu salviju un pāri pārbērtu svaigi rīvētu Parmas sieru! Šoreiz gan kārtīgā Gorgonzolas siera mērcē, bet, lai ir sajūta, ka tajā visā ir klāt arī dārzeņi, piebērsim labu devu svaigu spinātu.

4 PORCIJAS 

Pagatavošana:
  1. Katliņā ar sālsūdeni novāra ņokus. Parasti tie jāvāra aptuveni 1–2 minūtes no vārīšanās sākuma brīža. Nokāš un noliek malā.
  2. Smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un izsautē sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un sautē vēl 1 minūti. Klāt lej saldo krējumu un karsē to aptuveni 5 minūtes, līdz tas viegli burbuļo un sabiezē.
  3. Pazemina uguni un pievieno sadrupinātu Gorgonzolas sieru. Turpina sildīt un lēnām maisīt, lai palīdzētu sieram izkust. Kad siers gandrīz izkusis, pievieno spinātus un tos iemaisa mērcē, līdz tie kļuvuši mīksti un sarukuši apjomā.
  4. Pievieno novārītos ņokus, ko iemaisa mērcē. Uzsilda kopā ar mērci vēl 2–3 minūtes.
  5. Pasniedz karstus, pāri berot svaigu Parmas sieru un ciedru riekstus. Asumiņam var pārbērt arī čili pārslas.
* Lai apgrauzdētu ciedru riekstus, tos liek karstā pannā un karsē aptuveni 2–3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.