Grilēts laša steiks

30 min.
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Laša steiki 2 gab.
  • Sāls pēc garšas
  • Malti pipari pēc garšas
  • Olīveļļa 1 ēdk.
  • Majonēze 2 ēdk.
  • Skābais krējums 1 ēdk.
  • Paprikas pulveris 1/2 tējk.
  • Dilles 1 tējk.
  • Citrona sula 1 ēdk.
Dalīties
Novērtēt
2 porcijas

Nepieciešams:
2 gabali laša steika
sāls, malti pipari, 1 ēdk. olīveļļas
ogles grilēšanai

Mērcei:
2 ēdk. majonēzes
1 ēdk. skābā krējuma
šķipsna maltu piparu
½ tējk. paprikas pulvera
1 tējk. sīki kapātu diļļu
1 ēdk. citrona sulas

Pagatavo mērci. Liek visas mērcei domātās sastāvdaļas lielā krūzē un kārtīgi sakuļ.
Uzkarsē grilu. Lasi pārkaisa ar sāli un pipariem un ierīvē ar eļļu – tā neļaus zivij pielipt pie cepamajām restītēm.
Grilē lasi mērenā karstumā no katras puses apmēram 3-4 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no zivs šķēles biezuma: kad zivs mainījusi krāsu līdz pusei, laiks to griezt uz otru pusi.
Grilētu lasi pasniedz ar karoti mērces, lapu salātiem, alu vai baltvīnu.

Lai labi garšo!