2 porcijas
Nepieciešams:
2 gabali laša steika
sāls, malti pipari, 1 ēdk. olīveļļas
ogles grilēšanai
Mērcei:
2 ēdk. majonēzes
1 ēdk. skābā krējuma
šķipsna maltu piparu
½ tējk. paprikas pulvera
1 tējk. sīki kapātu diļļu
1 ēdk. citrona sulas
Pagatavo mērci. Liek visas mērcei domātās sastāvdaļas lielā krūzē un kārtīgi sakuļ.
Uzkarsē grilu. Lasi pārkaisa ar sāli un pipariem un ierīvē ar eļļu – tā neļaus zivij pielipt pie cepamajām restītēm.
Grilē lasi mērenā karstumā no katras puses apmēram 3-4 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no zivs šķēles biezuma: kad zivs mainījusi krāsu līdz pusei, laiks to griezt uz otru pusi.
Grilētu lasi pasniedz ar karoti mērces, lapu salātiem, alu vai baltvīnu.
Lai labi garšo!
Nepieciešams:
2 gabali laša steika
sāls, malti pipari, 1 ēdk. olīveļļas
ogles grilēšanai
Mērcei:
2 ēdk. majonēzes
1 ēdk. skābā krējuma
šķipsna maltu piparu
½ tējk. paprikas pulvera
1 tējk. sīki kapātu diļļu
1 ēdk. citrona sulas
Pagatavo mērci. Liek visas mērcei domātās sastāvdaļas lielā krūzē un kārtīgi sakuļ.
Uzkarsē grilu. Lasi pārkaisa ar sāli un pipariem un ierīvē ar eļļu – tā neļaus zivij pielipt pie cepamajām restītēm.
Grilē lasi mērenā karstumā no katras puses apmēram 3-4 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no zivs šķēles biezuma: kad zivs mainījusi krāsu līdz pusei, laiks to griezt uz otru pusi.
Grilētu lasi pasniedz ar karoti mērces, lapu salātiem, alu vai baltvīnu.
Lai labi garšo!