Grila sezonas atklāšana – maigā un diētiskā zivs dorada ar Serrano šķiņķi, pesto un tomātiem, iesaka šefpvārs Raimonds Zommers
Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie grila sazonas atklāšanai. Ierastās gaļas, desiņu vai šašlika vietā var izvēlēties uz grila pagatavot ko jaunu, bet tikpat gardu – zivi. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt pagatavot lieliski piemērotu maltīti – doradu ar Serrano šķiņķi, zaļumu pesto un tomātiem, kas būs piemērota gan gaļas, gan zivs ēdienu cienītājiem, jo apvienoti ir abi. Ja grils vēl nav izcelts no ziemas guļas, šo pašu recepti ātri un vienkārši var pagavot, izmantojot cepeškrāsni.
“Uz grila un dzīvās uguns gatavotam ēdienam ir pavisam cita garša – bagātīga, patīkama un ar dūmu aromātu, ko noteikti papildina tas, ka atrodamies svaigā gaisā. Pareizi pagatavota dorada būs maiga, sulīga un pat diētiska, tieši tas, kas nepieciešams, iesākot grila sezonu un gatavojoties vasarai. Eksperimentējiet ar maltīšu gatavošanu uz oglēm, dabā, gatavojiet vienkāršus, bet gardus ēdienus,” iedrošina šefpavārs Raimonds Zommers.
Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 grādiem un cep zivi 13-15 min. Iztīra zivi, nosusina no liekā ūdens un apkaisa ar pipariem. Noklāj uz dēlīša Serrano šķiņķa šķēles tā, lai tajās varētu ietīt visu zivi. Doradu pilnībā aptītu ar šķiņķi liek cepeškrāsnī uz restēm, apakšā liekot cepampannu, kur notecēt visam šķidrumam. Tikmēr tomātus sagriež dažādos lielumos, apber ar sāli un pipariem, pārlej pāri olīveļļu. Tomātiem pievieno zaļumu pesto un visu sajauc kopā. No cepeškrāsns izņem gatavu zivi, liek uz šķīvja, blakus izkārto tomātu salātus, kurus pārber ar rukolu un uzpiež nedaudz citrona sulas.
Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie grila sazonas atklāšanai. Ierastās gaļas, desiņu vai šašlika vietā var izvēlēties uz grila pagatavot ko jaunu, bet tikpat gardu – zivi. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt pagatavot lieliski piemērotu maltīti – doradu ar Serrano šķiņķi, zaļumu pesto un tomātiem, kas būs piemērota gan gaļas, gan zivs ēdienu cienītājiem, jo apvienoti ir abi. Ja grils vēl nav izcelts no ziemas guļas, šo pašu recepti ātri un vienkārši var pagavot, izmantojot cepeškrāsni.
“Uz grila un dzīvās uguns gatavotam ēdienam ir pavisam cita garša – bagātīga, patīkama un ar dūmu aromātu, ko noteikti papildina tas, ka atrodamies svaigā gaisā. Pareizi pagatavota dorada būs maiga, sulīga un pat diētiska, tieši tas, kas nepieciešams, iesākot grila sezonu un gatavojoties vasarai. Eksperimentējiet ar maltīšu gatavošanu uz oglēm, dabā, gatavojiet vienkāršus, bet gardus ēdienus,” iedrošina šefpavārs Raimonds Zommers.
Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 grādiem un cep zivi 13-15 min. Iztīra zivi, nosusina no liekā ūdens un apkaisa ar pipariem. Noklāj uz dēlīša Serrano šķiņķa šķēles tā, lai tajās varētu ietīt visu zivi. Doradu pilnībā aptītu ar šķiņķi liek cepeškrāsnī uz restēm, apakšā liekot cepampannu, kur notecēt visam šķidrumam. Tikmēr tomātus sagriež dažādos lielumos, apber ar sāli un pipariem, pārlej pāri olīveļļu. Tomātiem pievieno zaļumu pesto un visu sajauc kopā. No cepeškrāsns izņem gatavu zivi, liek uz šķīvja, blakus izkārto tomātu salātus, kurus pārber ar rukolu un uzpiež nedaudz citrona sulas.