Lai gardēži varētu no sirds izbaudīt beidzamo nedēļas nogali pirms jaunā mācību gada sākuma, šefpavārs Raimonds Zommers atklāj jaunu burgera pagatavošanas veidu, ierastās burgeru maizītes aizstājot ar lavašu un burgeru gaļu papildinot ar sulīgu tomātu pesto.
“Burgeri ir viens no iecienītākajiem grila ēdieniem vasarā, un, lai svinīgi noslēgtu vasaras brīvdienas, nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamu un sulīgu burgeru, ar ko palutināt mājiniekus un draugus. Ar jauno burgera recepti visi būs patīkami pārsteigti, jo tomātu pesto un halapenjo piparu garšas lieliski mijiedarbojas viena ar otru, savukārt siers un burgeru gaļa izsenis ir neatņemama burgeru sastāvdaļa. Šis unikālais risinājums aizņem vien pāris minūtes un noteikti neatstāts vienaldzīgu nevienu,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.
“Burgeri ir viens no iecienītākajiem grila ēdieniem vasarā, un, lai svinīgi noslēgtu vasaras brīvdienas, nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamu un sulīgu burgeru, ar ko palutināt mājiniekus un draugus. Ar jauno burgera recepti visi būs patīkami pārsteigti, jo tomātu pesto un halapenjo piparu garšas lieliski mijiedarbojas viena ar otru, savukārt siers un burgeru gaļa izsenis ir neatņemama burgeru sastāvdaļa. Šis unikālais risinājums aizņem vien pāris minūtes un noteikti neatstāts vienaldzīgu nevienu,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.
Pagatavošana
Burgeru gaļai pievieno sāli un piparus, kad grils ir uzkarsis, uz tā liek burgeru gaļu un cep apmēram 3 minūtes no vienas puses. Burgeru gaļu apgriež otrādāk, uzklāj uz tās tomātu pesto un siera šķēli un cep apmēram 3 minūtes. Tikmēr uz lavaša uzklāj ķiploku mērci un pievieno spinātus, halapenjo piparus. Kad burgeru gaļa ir gatava, novieto to uz sagatavotā lavaša un ietin to. Sagatavoto lavaša burgeri apcep 3 minūtes uz grila.