Baltvīnā sautēta teļa gaļa jeb ossobuco

2 h 30 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Teļa gaļas gabali ar kaulu 4 gab.
  • Malti pipari pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Milti 2 ēdk.
  • Olīveļļa 4 ēdk.
  • Sviests 50 g
  • Sīpols 1 gab. (sīki sagriezts)
  • Seleriju kāts 1 gab. (sīki sagriezts)
  • Baltvīns 200 ml
  • Tomāti savā sulā 300 ml
Dalīties
Novērtēt
4 porcijas

Pagatavošana
Gaļas gabalus apsien ar lina vai kokvilnas auklu, lai tie sautējoties neizjuktu pa šķiedrām. Sasāla tos, sapiparo un apviļā miltos. Uzkarsē pannā eļļu un apbrūnina tajā gaļu. Izņem no pannas un noliek malā.
Liek pannā sviestu un apcep tajā sīpolus un seleriju, bet neļauj tiem apbrūnēt. Pievieno baltvīnu un uz lēnas uguns pavāra 5 minūtes. Pievieno tomātus un uzvāra vēlreiz.
Uzkarsē cepeškrāsni uz +190°C. Liek pietiekami dziļā cepešpannā apcepto gaļu un pārlej to ar dārzeņu mērci. Gaļai vajadzētu būt mērcē vismaz 2/3 dziļumā. Ja tā nav, mērci papildina ar vārošu ūdeni. Visu rūpīgi pārsedz ar alumīnija foliju un liek krāsnī sautēties uz 2 stundām. Ik pa pusstundai gaļas gabalus apgriež otrādi, lai to virspuse neapkalstu. Kad gaļa gatava, tā ir ļoti mīksta un atdalās no kaula. Pasniedz ar rīsiem.

Lai labi garšo!