Tapenāde. Gatavošanas laiks 10 minūtes, 4-6 personām
1 daiviņa ķiploka, 4 anšovu filejas, 4 ēdk. citronu sulas, 2 ēdk. kaperu, 200 g olīvu bez kauliņiem, 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu, 5 ēdk. olīveļļas, sāls, malti pipari. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā un sasmalcina viendabīgā masā. Pēc vajadzības papildina sāli, piparus vai citronu sulu.
Krāsnī cepti ķiploki. Gatavošanas laiks aptuveni 40 minūtes.
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Veselām ķiploka galviņām noloba ārējo, papīram līdzīgo miziņu, bet atstāj mizu, kas sedz katru daiviņu. Nogriež no virspusītes daiviņu spicītes, lai atklātos mīkstums. Liek ķiplokus uz plāts ar nogriezto pusi uz augšu un nedaudz pārslaka ar labu olīveļļu. Liek krāsnī uz 30-35 minūtēm, līdz ķiploka daiviņas pavisam mīkstas. Izspiež daiviņas no mizām. Ēd, uzziežot uz maizes rieciena, vai pievieno kartupeļu biezenim, zupām, pastas ēdieniem.
Lai labi garšo!
1 daiviņa ķiploka, 4 anšovu filejas, 4 ēdk. citronu sulas, 2 ēdk. kaperu, 200 g olīvu bez kauliņiem, 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu, 5 ēdk. olīveļļas, sāls, malti pipari. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā un sasmalcina viendabīgā masā. Pēc vajadzības papildina sāli, piparus vai citronu sulu.
Krāsnī cepti ķiploki. Gatavošanas laiks aptuveni 40 minūtes.
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Veselām ķiploka galviņām noloba ārējo, papīram līdzīgo miziņu, bet atstāj mizu, kas sedz katru daiviņu. Nogriež no virspusītes daiviņu spicītes, lai atklātos mīkstums. Liek ķiplokus uz plāts ar nogriezto pusi uz augšu un nedaudz pārslaka ar labu olīveļļu. Liek krāsnī uz 30-35 minūtēm, līdz ķiploka daiviņas pavisam mīkstas. Izspiež daiviņas no mizām. Ēd, uzziežot uz maizes rieciena, vai pievieno kartupeļu biezenim, zupām, pastas ēdieniem.
Lai labi garšo!