
Gatavošanas laiks 40 minūtes, 6 porcijas
2 ēdk.eļļas, 1 tējk.sinepju sēklu, 1 tējk.kumīna sēklu, ½ tējk.maltu krustnagliņu, 1 tējk.kurkumas pulvera, 1 tējk.koriandra pulvera, 1 tējk.saldās paprikas pulvera, 1 lauru lapa, 2 kanēļu standziņas, 2 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas, 1 sīpols, sīki sakapāts, 1 ēdk.sarīvēta svaiga ingvera, 1 čili pāksts, sakapāta, 1 pastinaks, sagriezts gabaliņos, 200 g ķirbja, sagriezta gabaliņos, 200 g saldā kartupeļa, sagriezta gabaliņos, 2 burkāni, sagriezti gabaliņos, 1 ēdk.sāls, 200 g sarkano lēcu, 3 tomāti, sagriezti gabaliņos, 200 g novārītu grūbu, sula no ½ laima, 1 ēdk.cukura, koriandra lapas, sakapātas
Katliņā ielej eļļu, uzkarsē un pieber visas sausas garšvielas – sinepes, kumīnu, krustnagliņas, kurkumu, koriandru, paprikas pulveri, lauru lapu un kanēļa standziņu. Apcepina aptuveni minūtei – līdz garšvielas sāk spēcīgi smaržot. Pievieno ķiploku, ingveru, sīpolu un čili, cepina vēl aptuveni minūti. Tad pievieno dārzeņus – pastinaku, ķirbi, saldo kartupeli, burkānu, sāli un lēcas. Visu samaisa, pārlej ar 1.5 l ūdens un uzvāra. Ļauj zupai lēni vārīties aptuveni 15 – 20 minūtes – līdz dārzeņi un lēcas mīksti. Tad pievieno tomātus, grūbas, laima sulu un cukuru. Uzvāra. Samaisa, pagaršo, vai ir patīkams skābuma-salduma līdzsvars, un pie vajadzības papildina sāli, cukuru vai laima sulu. Pasniedz pārkaisītu ar koriandra lapām.
2 ēdk.eļļas, 1 tējk.sinepju sēklu, 1 tējk.kumīna sēklu, ½ tējk.maltu krustnagliņu, 1 tējk.kurkumas pulvera, 1 tējk.koriandra pulvera, 1 tējk.saldās paprikas pulvera, 1 lauru lapa, 2 kanēļu standziņas, 2 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas, 1 sīpols, sīki sakapāts, 1 ēdk.sarīvēta svaiga ingvera, 1 čili pāksts, sakapāta, 1 pastinaks, sagriezts gabaliņos, 200 g ķirbja, sagriezta gabaliņos, 200 g saldā kartupeļa, sagriezta gabaliņos, 2 burkāni, sagriezti gabaliņos, 1 ēdk.sāls, 200 g sarkano lēcu, 3 tomāti, sagriezti gabaliņos, 200 g novārītu grūbu, sula no ½ laima, 1 ēdk.cukura, koriandra lapas, sakapātas
Katliņā ielej eļļu, uzkarsē un pieber visas sausas garšvielas – sinepes, kumīnu, krustnagliņas, kurkumu, koriandru, paprikas pulveri, lauru lapu un kanēļa standziņu. Apcepina aptuveni minūtei – līdz garšvielas sāk spēcīgi smaržot. Pievieno ķiploku, ingveru, sīpolu un čili, cepina vēl aptuveni minūti. Tad pievieno dārzeņus – pastinaku, ķirbi, saldo kartupeli, burkānu, sāli un lēcas. Visu samaisa, pārlej ar 1.5 l ūdens un uzvāra. Ļauj zupai lēni vārīties aptuveni 15 – 20 minūtes – līdz dārzeņi un lēcas mīksti. Tad pievieno tomātus, grūbas, laima sulu un cukuru. Uzvāra. Samaisa, pagaršo, vai ir patīkams skābuma-salduma līdzsvars, un pie vajadzības papildina sāli, cukuru vai laima sulu. Pasniedz pārkaisītu ar koriandra lapām.