Šokolādes kūka

1 h 30 min
Izprintēt
  8 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Tumša šokolāde 200 g
  • Sviests 550 g
  • Cukurs 250 g
  • Olas 4 gab.
  • Milti 220 g
  • Kakao pulveris bez cukura 1 ēdk.
  • Cepamais pulveris 1,5 ēdk.
  • Pūdercukurs 50 g
  • Rieksti Rotāšanai
Dalīties
Novērtēt
Sagriežama 12 gabaliņos

Biskvītam:
200 g tumšās šokolādes
250 g mīksta sviesta
250 g cukura
4 olas
220 g miltu
1 ēdk. kakao pulvera bez cukura
1,5 ēdk. cepamā pulvera

Krēmam:
300 g mīksta sviesta
50 g pūdercukura
rotāšanai rieksti

Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kūku formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru. Mazā katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts, lai uzvārās. Šokolādi liek bļodā un to ¬– uz katliņa tā, lai bļodas dibens neskaras klāt pie ūdens. Šokolādi izkausē un noliek malā.
Samīca sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. Puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Kuļot pa vienai pievieno olas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, nolīdzina virsu un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Gatavu biskvītu atdzesē.
Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz veidojas gaisīga masa.
Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz kūkas šķīvja, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem.

Lai labi garšo!