10 kūciņas
Pamatnei:
100 g sviesta
200 g sausu, trauslu cepumu
50 g Indijas riekstu + vēl 50 g rotāšanai
1 ēdk. cukura
šķipsniņa kanēļa
Krēmam:
8 lapas želatīna
500 g maskarpones siera
2 ēdk. cukura
200 g biezpiena
2 ēdk. liķiera “Vodka & Caramel”
200 ml saldā krējuma
Karameļu mērcei:
200 g cukura
120 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Gatavo pamatnes. Uzsilda cepeškrāsni līdz +200°C. Izkausē sviestu. Cepumus un riekstus liek virtuves kombainā un smalcina, līdz tie atgādina maizes drupatas. Sviestā ieber cepumus, riekstus, cukuru un kanēli. Maisa, līdz visi cepumi pilnībā izmirkuši.
Uz plāts ar cepamo papīru liek 10 cilindriņus. Sadala cepumu masu 10 daļās un ar nelielu stampiņu vai pirkstiem stingri to iepresē, veidojot cilindros gludu pamatnīti. Liek cepties, līdz tās kļūst brūngani zeltainas – aptuveni 7-10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Cilindriņus neņem nost!
Gatavo krēma masu. Liek aukstā ūdenī želatīna lapas. Sieru un cukuru ar karoti sakuļ. Biezpienu izberž caur sietu un iemaisa siera masā līdz ar liķieri. Želatīnu izņem no ūdens, liek lielā bļodā un uz mazas uguns izkausē, un tūlīt noņem no uguns. Pa vienai karotei izkusušajā želatīnā iejauc siera masu. Saputo krējumu un vieglītēm iecilā krēmā.
Uzmanīgi novieto cilindrus ar visām pamatnītēm uz līdzenas virsmas, ko var ielikt ledusskapī. Liek krēmu cilindros, nogludina virsmu. Kūkas ar visu paliktni novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai krēms sastingst.
Pagatavo karameļu mērci. Cukuru liek mazā katliņā, pievieno 2 ēdk. ūdens un sabrūnina. Noņem no uguns un pievieno krējumu un sviestu. Pirms lietošanas atdzesē, lai mērce sabiezētu.
Kad kūciņas sacietējušas, tās no apakšas uzmanīgi izbīda un liek uz servējamā šķīvja. Grezno ar palikušajiem riekstiem un pārlej ar karameļu mērci.
Lai labi garšo!
Pamatnei:
100 g sviesta
200 g sausu, trauslu cepumu
50 g Indijas riekstu + vēl 50 g rotāšanai
1 ēdk. cukura
šķipsniņa kanēļa
Krēmam:
8 lapas želatīna
500 g maskarpones siera
2 ēdk. cukura
200 g biezpiena
2 ēdk. liķiera “Vodka & Caramel”
200 ml saldā krējuma
Karameļu mērcei:
200 g cukura
120 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Gatavo pamatnes. Uzsilda cepeškrāsni līdz +200°C. Izkausē sviestu. Cepumus un riekstus liek virtuves kombainā un smalcina, līdz tie atgādina maizes drupatas. Sviestā ieber cepumus, riekstus, cukuru un kanēli. Maisa, līdz visi cepumi pilnībā izmirkuši.
Uz plāts ar cepamo papīru liek 10 cilindriņus. Sadala cepumu masu 10 daļās un ar nelielu stampiņu vai pirkstiem stingri to iepresē, veidojot cilindros gludu pamatnīti. Liek cepties, līdz tās kļūst brūngani zeltainas – aptuveni 7-10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē. Cilindriņus neņem nost!
Gatavo krēma masu. Liek aukstā ūdenī želatīna lapas. Sieru un cukuru ar karoti sakuļ. Biezpienu izberž caur sietu un iemaisa siera masā līdz ar liķieri. Želatīnu izņem no ūdens, liek lielā bļodā un uz mazas uguns izkausē, un tūlīt noņem no uguns. Pa vienai karotei izkusušajā želatīnā iejauc siera masu. Saputo krējumu un vieglītēm iecilā krēmā.
Uzmanīgi novieto cilindrus ar visām pamatnītēm uz līdzenas virsmas, ko var ielikt ledusskapī. Liek krēmu cilindros, nogludina virsmu. Kūkas ar visu paliktni novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai krēms sastingst.
Pagatavo karameļu mērci. Cukuru liek mazā katliņā, pievieno 2 ēdk. ūdens un sabrūnina. Noņem no uguns un pievieno krējumu un sviestu. Pirms lietošanas atdzesē, lai mērce sabiezētu.
Kad kūciņas sacietējušas, tās no apakšas uzmanīgi izbīda un liek uz servējamā šķīvja. Grezno ar palikušajiem riekstiem un pārlej ar karameļu mērci.
Lai labi garšo!