Sacepums ar ķiršiem jeb „Clafoutis”

1 h 10 min
Izprintēt
  2 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Sviests 1 tējk.
  • Milti 130 g
  • Sāls 1 šķipsna
  • Cukurs 50 g
  • Vaniļas cukurs 2 tējk.
  • Olas 4 gab.
  • Piens 350 ml
  • Ķirši bez kauliņiem 300 g
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Dalīties
Novērtēt
6-8 personām

Pagatavošana
Sagatavo lēzenu cepamo trauku ar vismaz 1,5 litru ietilpību. Ieziež to ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Uzkarsē krāsni līdz +180ºC.
Liek bļodā miltus, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķi sakuļ olas tā, lai baltumi ar dzeltenumiem pilnībā sajaukušies. Olās iejauc pienu.
Lej miltos olu maisījumu un sakuļ viendabīgu mīklu. Ķiršus liek sagatavotajā formā, lej pāri mīklu un cep cepeškrāsnī apmēram stundu, līdz mīkla pilnībā sarecējusi un cepums uzpūties. Pēc izņemšanas no krāsns tas noplaks, par to nevajag uztraukties, tā tam jābūt. Pasniedz atdzesētu un pārkaisītu ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!