Sanāks ap 2,5 kg mīklas
Sastāvdaļas:
500 g cukura
300 g cūku tauku
300 ml tumšā sīrupa
1,4 kg miltu
1 ola
3 tējk. cepamā pulvera
Garšvielas:
1 ēdk. kanēļa
2 tējk. malta ingvera
½ tējk. melno piparu
1 tējk. krustnagliņu
1 tējk. malta muskatrieksta
1 tējk. kardamona
1 tējk. koriandra sēklu
1 tējk. kakao pulvera
1 ēdk. šķīstošās kafijas
1 ēdk. vaniļas cukura
½ tējk. rupjā sāls
miziņa no 2 apelsīniem
miziņa no 1 citrona
Pagatavošana
Palielā katlā ieber cukuru un uz plīts karsē, līdz tas vispirms izkūst un tad kļūst brūns, bet ne pārāk tumšs. Tam pievieno taukus un sīrupu un maisa, līdz viss izkusis. Noņem no uguns.
Visas garšvielas, izņemot citrusu mizas, liek piestā vai kafijas dzirnaviņās un sastrādā pulverī. Pievieno masai līdz ar pusi no miltiem un rūpīgi maisa, lai nerastos kunkuļi. Atsevišķi sakuļ olu un iemaisa mīklā līdz ar smalki rīvētām citrusu miziņām.
Uz darba virsmas izber palikušos miltus un iejauc tajos cepamo pulveri. Liek klāt pusgatavo mīklu un pamazām tajā iemīca miltus. Intensīvi mīca mīklu, līdz tā kļūst ļoti viendabīga un spīdīga. Mīklu mīca vēl apmēram 10 minūtes; tad to saritina garenā desā un cieši ietin pārtikas plēvē.
Mīklu uzglabā ledusskapī. Tai būtu vēlams nostāvēties vismaz 2 nedēļas. Cepot piparkūkas, šī mīkla jārullē ļoti plāni, tad cepumi izdosies kraukšķīgi un trausli.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
500 g cukura
300 g cūku tauku
300 ml tumšā sīrupa
1,4 kg miltu
1 ola
3 tējk. cepamā pulvera
Garšvielas:
1 ēdk. kanēļa
2 tējk. malta ingvera
½ tējk. melno piparu
1 tējk. krustnagliņu
1 tējk. malta muskatrieksta
1 tējk. kardamona
1 tējk. koriandra sēklu
1 tējk. kakao pulvera
1 ēdk. šķīstošās kafijas
1 ēdk. vaniļas cukura
½ tējk. rupjā sāls
miziņa no 2 apelsīniem
miziņa no 1 citrona
Pagatavošana
Palielā katlā ieber cukuru un uz plīts karsē, līdz tas vispirms izkūst un tad kļūst brūns, bet ne pārāk tumšs. Tam pievieno taukus un sīrupu un maisa, līdz viss izkusis. Noņem no uguns.
Visas garšvielas, izņemot citrusu mizas, liek piestā vai kafijas dzirnaviņās un sastrādā pulverī. Pievieno masai līdz ar pusi no miltiem un rūpīgi maisa, lai nerastos kunkuļi. Atsevišķi sakuļ olu un iemaisa mīklā līdz ar smalki rīvētām citrusu miziņām.
Uz darba virsmas izber palikušos miltus un iejauc tajos cepamo pulveri. Liek klāt pusgatavo mīklu un pamazām tajā iemīca miltus. Intensīvi mīca mīklu, līdz tā kļūst ļoti viendabīga un spīdīga. Mīklu mīca vēl apmēram 10 minūtes; tad to saritina garenā desā un cieši ietin pārtikas plēvē.
Mīklu uzglabā ledusskapī. Tai būtu vēlams nostāvēties vismaz 2 nedēļas. Cepot piparkūkas, šī mīkla jārullē ļoti plāni, tad cepumi izdosies kraukšķīgi un trausli.
Lai labi garšo!