8-10 personām
4 olu baltumi
šķipsna sāls
200 g pūdercukura
2 tējk. kartupeļu cietes
1 tējk. baltvīna etiķa
Virspusei:
200 ml saldā krējuma
25 g cukura
Karamelizētajiem augļiem:
150 g cukura
ap 500 g svaigu augļu vai ogu
pāris loksnes citrona mizas
sula no puses citrona
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +170ºC. Liek olu baltumus un sāli sausā, tīrā bļodā un ar mikseri saputo vieglās putās. Turpina putot, berot pamazām klāt cukuru, līdz tas viss izmantots. Puto vēl apmēram 5 minūtes, līdz baltumu masa kļūst smaga un spīdīga. Iesijā cieti, pielej etiķi un saudzīgi iecilā.
Pārsedz plāti ar cepamo papīru. Liek olbaltuma masu uz plāts apmēram 23 cm diametra aplī. Ārējo malu veido augstāku. Liek cepeškrāsnī un tūliņ samazina karstumu tajā uz +120ºC. Cep pavlovu pusotru stundu. Ārpusei jābūt viegli zeltainai, ar trauslu groziņu, iekšpusei – krēmīgi mīkstai. Gatavu atdzesē. Dziestot pavlova mazliet saplaisās.
Lai karamelizētu augļus, liek pannā cukuru un sabrūnina. Pievieno sagrieztus augļus, citrona mizu un sulu. Uz lielas uguns apcep 1-2 minūtes – tā, lai augļi neizjūk. Augļus ar visu radušos sīrupu liek bļodiņā un atdzesē.
Saputo krējumu ar cukuru stingrās putās un dāsni liek uz pavlovas. Grezno ar karamelizētajiem augļiem un sīrupu.
Lai labi garšo!
4 olu baltumi
šķipsna sāls
200 g pūdercukura
2 tējk. kartupeļu cietes
1 tējk. baltvīna etiķa
Virspusei:
200 ml saldā krējuma
25 g cukura
Karamelizētajiem augļiem:
150 g cukura
ap 500 g svaigu augļu vai ogu
pāris loksnes citrona mizas
sula no puses citrona
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +170ºC. Liek olu baltumus un sāli sausā, tīrā bļodā un ar mikseri saputo vieglās putās. Turpina putot, berot pamazām klāt cukuru, līdz tas viss izmantots. Puto vēl apmēram 5 minūtes, līdz baltumu masa kļūst smaga un spīdīga. Iesijā cieti, pielej etiķi un saudzīgi iecilā.
Pārsedz plāti ar cepamo papīru. Liek olbaltuma masu uz plāts apmēram 23 cm diametra aplī. Ārējo malu veido augstāku. Liek cepeškrāsnī un tūliņ samazina karstumu tajā uz +120ºC. Cep pavlovu pusotru stundu. Ārpusei jābūt viegli zeltainai, ar trauslu groziņu, iekšpusei – krēmīgi mīkstai. Gatavu atdzesē. Dziestot pavlova mazliet saplaisās.
Lai karamelizētu augļus, liek pannā cukuru un sabrūnina. Pievieno sagrieztus augļus, citrona mizu un sulu. Uz lielas uguns apcep 1-2 minūtes – tā, lai augļi neizjūk. Augļus ar visu radušos sīrupu liek bļodiņā un atdzesē.
Saputo krējumu ar cukuru stingrās putās un dāsni liek uz pavlovas. Grezno ar karamelizētajiem augļiem un sīrupu.
Lai labi garšo!